Популярни публикации

неделя, 6 февруари 2011 г.

Луцифер е Сатан

В много сатанински традиции се твърди, че Луцифер и Сатан са две отделни сили за изцяло различни принципи, елементи и концепции. Според много от тези традиции основната посока на света, асоциирана със Сатана е Юг (елемента на огън), докато Луцифер е възложен на източната точка на компаса (елемента на въздух).

В този къс текст ние имаме за цел да заявим нашия gnosis за това предмет и обяснява защо, според нашата собствена традиция и течение (218), гореспоменатите идеи относно Луцифер и Сатан като две отделни сили са погрешни!

В нашият Храм на Черната Светлина и Луцифер и Сатан се използват като форми, описания и представляват една и съща същност. Нашето разбиране е, че има разлика между тълкуването на думите "Луцифер" и "Сатан" просто като форми и описания, и вярваме на това, че те са "истински имена" на тези, които те представляват. Това е така защото нашата традиция изразява това, че древните тъмни богове са напълно безименни и отвъд каузално разбиране, и че всичките форми дадени на тях от хората са точно това, форми, а не нещо, на което трябва да се гледа като статичност по същност и значение.

За да се фокусира нашето съзнание и свърже нашите несъзнаващи умове със същността на тези тъмни богове и да установи контакт с тях, ние имаме трябва да проникнем в скритото сърце на мрака и да изучим конкретния ефект който тези сили на Черната Светлина ни носят на нас самите и на света като цяло. Впоследствие ние имаме определен, опит,* и на много дълбоко ниво интуитивно разбиране на свързаните с това ефекти, които тези акосмически сили имат върху духовните, умствените, астрални и физически равнини на съществуване и ние се опитаме да използуваме думи и символи за да по-добро разбиране на техните трансцедентални ядра. Само при тези условия, на Безименните могат да се дадат имена. Защото за името духовна сила в езотеричен контекст е същото това, което е името, с една (или много) думи, описва и подчертава неговите най- значителни качества, неговата вътрешна същност и сбора на неговата сила, както са разбрани от ограничения ум.

Колкото е по-голяма силата или принципа, който ние се опитваме да достигнем с каузалния ум, толкова повечето думи, имена и символи ще бъдем необходими, за да го опишем. По същия начин това, че различни имена/думи на сила действат както връзки между нашия съзнателен ум и силите, които те се стремят да опишат, повечето абстрактни символи (акустични и линейни сигили) се използват като инструменти/ключове, които да отворят вратите на несъзнаващия ум на повечето скрити и безформени същности на тези еманации на нощната страна.

Lucifer и Сатан са две думи, които за нас описват различни аспекти на една и съща духовна сила. Думата Луцифер означава 'Носител на Светлина' и описва функцията и ефекта на акосмическа сила, която донася подаръците на забранената мъдрост, просветление, интелект, въображение и гнозис. Луцифер е в езотеричен контекст тайният, невидим и черен огън (Първото Слънце/Сина на Черната Светлина) което изгаря и разбива всички илюзии, и буди и укрепва вътрешният Черен Пламък и отваря все-виждащото око на Същността.

Луцифер е антитезата на демиургската/архонска лъжа и е силата, която според митовете дарява мъж и жена с плода на Дървото на Даат (дървото на знанието) и им дава благоприятната възможност да обърнат гърбове си на тирана бог на материалния космос и вместо това да извървят пътя към Само Божественост и свобода. Луцифер е в този контекст анти-космически Прометей, който донася Забранения Огън на боговете (Черната Светлина) на онези които чрез своята собствена пневматична природа могат да я разберат това и за тях осветява скрития път към аказуалното и вечната власт отвъд границите на колибата и глинено-родена личност.

Lucifer е "Огненосец" който с акосмичната светлината на Deus Absconditus буди пламъците на дух и събужда избора от илюзорния сън на живот, смърта и прераждането и така действа като противника на подтискането на естествения ред на космоса. Огненосецът е следователно този който отделя избраниците на акосмическите богове – тези, които са вкусили плодовете на забранено знание/гнозис, от нерешителните маси и привежда огнеродения през живите врати на Черната Светлина.

Луцифер е следователно антитезата и врага на ограничаващите и стагниращи на структури на космоса и вечния противник на силите, които целят да ограничат вечното и несвързано ставане на на безформения Азот. Поради всичките гореспоменати мисли относно природата на тази акосмическа сила, която ние сме се свързали с формите на Луцифер, би трябвало да бъде ясно това, че този носител на Забранена Светлина е със същата същност като Обвинителя и Противника, наречен Сатана. Защото Луцифер трябва да просветли, въздейства на съществуващия мрак и за да донесете истина той трябва най-напред да разсее лъжата. Така самата природа и ефект на Луцифер правят него Сатана на този който той трябва да действува като антитеза.

Сатан означава "противник", "опозитор" и "обвинител". Сатан и Луцифер не са следователно две отделни същности/богове/принци/власти, но една и съща същност на Духовен Огън (Трон на Юг). Думата Луцифер описва нашия бащин ефект на тези от нас, които вървим по пътя на лявата ръка и са в хармонията с неговия тъмен гнозис, докато Сатана е думата която описва нашия бащин ефект/реакция към мръсотията, извън акосмическата истината и онези верни и ослепени роби на демиурга който вървят по десния път на Бялата Светлина.

Поради този гнозис относно вярната природа на Луцифер-Сатан името/думата Луцифер е често използвано при онези обреди, които имат за цел да донесат благословиите и осветяването на Черната Светлина, докато думата/името Сатана по-често произнася и призовава при повече съпернически и разрушителни контекст. Но и двете имена представляват точно една и съща същност, просто видяна от две различни перспективи. Луцифер-Сатана е Външния Вечен Черен Огън чиито отражение в микрокосмоса гори в нас във формата на Черния Пламък на Дух.

Луцифер и Сатан са само две от многото думи/имена, които се използван в Сатанинската/Луциферианска традиция и са свързани с Първородният от Черната Светлина. Няколко примерите на другите форми използвани в пантеоните на тъмните традиции които представляват същата илюминация и съперническа сила, които ние сме се свързали с Луцифер-Сатан са: Кингу, Апoфис, Сет, Тифон, Ахриман, Ангра Майню, Шайтан, Сурт, Локе, Ексу Майорал, Самаел. Лотан, Диаболус,Прометеус и Азерат, който е име, отнасящо се до пълнотата на анти-космическата сила на нощната страна.

Преди някой от гореспоменатите думи/имена да може да се изпозва, за да се установи контакт със същността, която нашия храм свързва с формите на Луцифер-Сатан, техните скрити значения трябва да бъдат разбрани и интерпретирани от инициирания. За нас истината е, че всички имена, споменати в този текст, на различни нива, са една и съща сила на нашия Бог и модел на ролята на Първородното Слънце/Сина на Черната Светлина!

Salve Lucifer-Satan!

TOTBL - 218